top of page

Questions and Answers

公開·40 位會員

A N Trepça drejtpërdrejt falas 7 dhjetor 2023


7 sht 2023 — more ▻ Vizitë në minierën “Trepça”, 23. [[sot@@]] Republika Çeke ... ((SPORTI>>>>)) Partizani Escaldes drejtpërdrejt falas 1 gush 31 korr ...


Koncentrati i plumbit, në vete përmbanë përveç metalit Pb, edhe metalet Ag, Au dhe Bi. Metalet tjera, Seleni (Se), Teluri (Te), talimi (Ta), Indiumi (In), Galiumi (Ga) dhe Germaniumi (Ge), gjithashtu koncentrohen në K/Pb, por niveli aktual teknologjik në Metalurgjinë e Trepçës në Zveçan, nuk mundëson ekstraktimin e këtyre metaleve, prandaj nuk mundësohet komercializimi i tyre. Koncentrati i Zn, në vete përmbanë përveç metalit Zn, edhe metalin Cd. Metalet tjera, Hekuri (Fe) dhe Arseni (As), nuk janë të pagueshëm, përkundrazi, koncentrimi i tyre i pakontrolluar dhe mbi vlera të caktuara në K/Zn, penalizohet nga ana e Metalurgjisë. Koncentrati i Stantërgut nuk i nënshtrohet penalizimit. Metoda e shfrytëzimit me hidrombushje Kjo metodë konsiston në përdorimin e materialit steril nga flotacioni në Tunel, për mbushjen e hapësirave të zbrasta të punishteve në minierë. Materiali steril nga flotacioni deri në punishtet e minierës transportohet me qypa dhe me pompim (në pjesën horizontale) dhe me gravitacion në pjesën vertikale, deri në punishtë. Lloj i makinave në shfrytëzimin e xehes Në bazë të krahasimit të hargjimeve me aplikimin e makinave bashkohore dhe me hidrombushjet të hapësirave të zbrasta. Përshkrimi i njërës linjë këtu, nënkupton edhe elementet e njëjta të linjës tjetër dallimet eventuale do të veçohen. Xehja e thërrmuar, nga bunkeri kryesor nxjerrët me marrës automatik në formë ylli dhe me kapacitet variabil (Q = 50 – 100 t/h). Kapaciteti i yllit rregullohet me hapin e hyrjes në bunker dhe me numrin e rrotullimeve. Kapaciteti i mullirit është 75 t/h të xehes në hyrje ose 1760 t/ditë. Paisjet tjera teknologjike janë dizajnuar për përpunimin e 1. 000 t/vit, me mundësi rritjes së kapacitetit deri në 1. 500. 000 t/vit, në rast të aktivizimit të shfrytëzimit të xehes nga vendburimet rreth Stantërgut (Zijaça, Melenica, Mazhiqi, Terstenë, Gumnishtë). Prodhimet kryesore të flotacionit janë koncentrati i Plumbit (K/Pb), koncentrat i Zinkut (K/Zn), koncentrati i piritit (K/FeS2) dhe koncentrati i Pirhotinës (K/FeS). Procesi teknologjik i lotimit, konkretisht, matja e sasisë të xehes që hyn në blurje, është treguesi kryesor rregullues në proces, në bazë të së cilit gjithashtu nga distanca, ipen impulset rregulluese për dhënien e reagentve kimik në proces. Bluarja dhe klasifikimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Janë të instaluara dy linja paralele identike të bluarjes dhe klasifikimit. Aktualisht, Trepça nuk prodhon. Kjo shprehet mjaft keq në prodhimin e përgjithshëm industrial të Kosovës dhe në eksport, sepse pjesa dërmuese e produkteve të Trepçës eksportohej. Për riaktivizimin e Trepçës nevojitën investime të mëdha, të cilat duhet të sigurohen nga partnerët ekonomik të jashtëm dhe të brendshëm. Emri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Ky emër i lashtë ka prejardhje nga gjuha shqipe. KF Onix, Banje e Pejes, Kosove. 4, 846 likes · 575 talking about this. KF ONIX - Banjë e Pejës Banja e Pejës ONIX SPA - Rr. Page 1. qxd - Epoka e Re SË VUSHTRRISË BOTOJNË. LIBËR ME POEZI F. 11 një transmetimi drejtpërdrejt 24 Për informata dhe rezervime të biletave thirrni FALAS: 0800 KF Liria - Wikiwand Klub Futbollistik Liria (KF Liria) nga Prizreni bën gara në Ligën e Parë të Kosovës përcillnin drejtpërdrejtë ndeshjet e mëdha në ish shtetin Istogu ka pasuri natyrore nëntokësore siç janë mermeri;ONIX; në Banjë, uji termomineral, dhe thëngjilli;LINJIT; në fshatin Tuqep, në sipërfaqe prej 100 km2 me trashësi prej 30 - 50 m dhe në thellësi gjer në 230 m. Kjo ndeshje ka rëndësi të madhe për Kosovën pasi që Republika Çeke konsiderohet rivali i drejtpërdrejtë për kualifikim në EURO, përkundër që;Dardanëve; u mbetet edhe mundësia e kualifikimit në këtë Kampionat përmes play-offs të Ligës së Kombeve. Kjo mund të përcillet nga Bosnja, nëpër Kosovë dhe Shqipëri deri tek Gjiu i Selanikut në Greqi me ndryshime në trashësi nga 40-60 kilometra. Gjeologjia e vendburimit Litologjia dhe tipet e shkëmbinjve Në ndërtimin gjeologjik të minierës dhe rajonit rreth saj marrin pjesë shkëmbinjtë me moshë të Triasikut, Jurasikut dhe Terciarit. [TRANSMETIM>] KF Ulpiana Vushtrria drejtpërdrejt falas 14 prill ... Trepça; (Kosovo Mitrovica) KF Vitia KF Vushtrria (N) KF Gryka (N) KF Istogu (N) KF Arbëria;Qoftë nëse fiton Kosova, qoftë Republika Çeke, unë do të jem ... 000 USD. Procesi teknologjik i flotacionit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Procesi i Bluarjes me klasifikim të xehes ka dy mullinj të ngërthyer në çark të mbyllur me klasifikator mekanik me dy spirala, në hy linja të pavarura dhe paralele, me kapacitet prej 500. 000 t/vit për secilin mulli. Mundësia e zgjerimit të kapacitetit me shtimin edhe të një njësie mulliri, është paraparë me lënien e hapësirës së duhur në objektin ndërtimor. Lajmet - Politikë “Ishte duke ngrënë byrek”, Bardhi ironizon mungesën e Lulzim Bashës në Kuvend: Në vend që vinte të bënte betejë me ne ai... · Greva e minatorëve të Trepçës, një ... Sekretari i OVL UÇK-së i çohet në këmbë Vehbi Kajtazit 24 sht 2020 — Trepçës i suspendoi, Miftaraj: IKD e gatshme të iu ofrojë ndihmë juridike falas drejtpërdrejtë me gazetarin Vehbi Kajtazi. Lajme. 24/09/2020 ... Paga e minatorëve të “Trepçës” në veri, 700 euro ... drejtpërdrejt në prodhim dhe paga e tyre është 700 euro”, ka thënë Dimkiq, i cili ka shtuar se me të gjitha rezultatet “Trepça” në veri shpeshherë pëson për ... Studimim i ITT i kompletuar në Dhjetor të vitit 2000. Ky studim nuk e përfundoj rivlerësimin nga të dhënat gjeologjike primare. Thënë më mirë, në këtë punim të dhënat e mëparshëm e lidhur me resurset dhe rezervat u konvertuan në standarde Perendimore, duke përdorur metodologji të ndryshme për llogaritjen e kufirit minimal të shfrytëzimit, si dhe faktor të ndryshëm minerar për definimin e rezervave. Kosova U21 Izraeli U21 2022 21 nëntor 2023 5 ditë më parë 20 nën 2023 — Ndërsa, në vitin 2022 u transferua te Trepça'89, duke Zyrtare Kosova U21 Bullgaria U21 drejtpërdrejt falas 17 nëntor 2023 4 ditë ... Nora dhe Akil Gjakova e rinisin garën për medalje pas pak 26 korr 2021 — drejtpërdrejt në Radio Televizioni i Kosovës (RTK). Norën dhe Akilin mund t'i ndiqni falas edhe në telefonat e tuaj të mençur online në ...


關於

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

會員

bottom of page